Shifty Sweater Knitalong

I oktober, november og december afholder jeg en såkaldt Knitalong, altså et samstrik, hvor vi er en større gruppe strikkere, der strikker den samme strikkeopskrift, imens vi deler erfaringer og billeder og holder hinanden til strikketøjet. Måske har du lyst til at strikke med? Vi skal strikke Shifty Sweater, der er en vævestrikket skønhed, designet af Drea Renee Knits. Knitalongen kommer til at foregå i Facebook gruppen Strikkeklubben.

Shifty Sweater er designet af Drea Renee Knits.
I denne knitalong skal vi strikke Shifty Sweater af Drea Renee Knits. Vi starter 14. oktober.

Hvis du er en af de mange strikkere, der deltog i sommerens knitalong, hvor vi strikkede The Shift Cowl, så genkender du det smukke prikkede og stribede mønster. Efter knitalongen fik jeg rigtig mange henvendelser fra deltagere, der ønskede at strikke mere vævestrik, og derfor strikker vi nu Shifty Sweater.

Shifty Sweater strikkes rundt, oppefra og ned, med teknikken vævestrik (også kaldet mosaikstrik). Vævestrik er nok den nemmeste strikketeknik for at få flere farver i samme række, og opskriften kan derfor sagtens strikkes af strikkere uden erfaring med flerfarvet strik. Det ser imponerende ud, men i virkeligheden er der blot tale om ret og vrang og løst aftagne masker, der gør at farven fra en tidligere række trækkes op på den nuværende række. Der strikkes altså kun med 1 farve per pind eller omgang. Det er ren magi og ikke mindst begyndervenligt! Det skal lige nævnes, at der er 13 korte vendepinde, der former nakkestykket, hvor der i stedet strikkes med fair isle teknikken, dvs der bruges 2 farver på samme pind. Det er kun et ganske lille stykke, og det kan sagtens klares, selvom man ikke har styr på at holde de to farver garn korrekt. Jeg arbejder på en Kom-godt-i-gang-guide, der udkommer i næste uge.

Jeg er tyvstartet på min Shifty Sweater, så jeg bedre kan hjælpe jer andre, hvis I synes, der er noget, der er svært. Jeg strikker i Malabrigo Arroyo med Vaa som bundfarve. På afstand er det en smuk mørkegrøn, og når man ser den tæt på, opdager man utallige grønne nuancer, og indimellem også blå. Malabrigos garner er virkelig noget særligt.

Garnvalg

Shifty Sweater har fire forskellige garnfarver. Der er en bundfarve, der går igen hele vejen igennem, og så er der 3 forskellige kontrastfarver, der laver prikkerne. Jeg anbefaler at strikke Shifty Sweater med den håndfarvede garn Malabrigo Arroyo. Det er en populær garn til netop denne opskrift på ravelry, og strikkefastheden (der er angivet i vævestrik efter vask og blokning) passer for de fleste på pind 3,5 mm. Variationen i farverne i det håndfarvede garn tilføjer ekstra farvespil til trøjen, og det klæder mønsteret rigtig godt. Alt efter størrelsen, der skal strikkes, skal der bruges 3-5 fed Arroyo i bundfarven og mindre end 1 fed i hver af de 3 kontrastfarver. 

Jeg har sammensat flere forskellige garnpakker til Shifty Sweater i Malabrigo Arroyo, som I kan købe i min webshop, eller I kan bruge dem som inspiration og finde noget andet garn i gemmerne. Alle er velkomne til at deltage i Knitalongen, uanset om I har købt garn hos mig eller ej.

Malabrigo Arroyo er en lækker håndfarvet garn spundet på den fineste merinould fra Uruguay, med en helt let superwash behandling, der gør det kan tåle maskinvask på 30 grader uldvask. Garnet har en løbelængde på 306 meter per 100 gram. Det er helt enormt blødt og dejligt at røre ved, og farverne har et utroligt farvespil. Nogle af farverne er semi-solide, imens andre er flerfarvede. Det er perfekt til et mønster som Shifty Sweater, hvor de uforudsigelige farveskift kun gør sweateren endnu smukkere og gør det til en opdagelsesrejse at strikke projektet.

Det er sjovt, men også svært, at vælge farver til en Shifty Sweater. Jeg har gjort det nemt for dig ved at sammensætte nogle skønne Malabrigo Arroyo garnpakker med farver, der klæder og fremhæver hinanden.

Strikkeopskriften

Strikkeopskriften til Shifty Sweater skal købes direkte hos designeren, Drea Renee Knits. Den er på engelsk, men lad ikke det skræmme dig væk, hvis du er ny til at strikke efter engelske opskrifter. Jeg tilbyder en dansk oversættelse af strikkeopskriften, mod fremvisning af kvittering på den originale opskrift. Send mig en email på shop@strikmedhenni.dk.

Hvis du gerne vil strikke efter den originale engelske opskrift, så er der stadig hjælp at hente. Jeg har oversat strikkeforkortelserne der bliver brugt i Shifty Sweater opskriften.

Tidsplan for Knitalongen

Planen er at vi går i gang med at strikke Shifty Sweater fredag d. 14. oktober. Det er altså nu, der skal vælges og bestilles garn og de rigtige strikkepinde skal findes frem. Hvis du bestiller en Shifty Sweater garnpakke hos mig på www.strikmedhenni-shop.dk senest d. 8. oktober, så får du garnet lige til tiden. Jeg vil tro de fleste kan strikke sweateren på et par måneder, hvis man sørger for at strikke lidt hver dag. Det er helt okay, hvis der er nogen der først kommer med senere. Man kan hoppe ind og være med når som helst. Det vigtige er have det sjovt og dele fremgang og udfordringer og ikke mindst billeder med os andre i Strikkeklubben. Jeg vil sætte en deadline, når vi har været i gang lidt, og kan se hvor hurtigt strikketøjet vokser. Måske kommer der også en præmie på højkant, til dem der bliver færdige til tiden. Vi får se….

Strikkehjælp til Shifty Sweater

Jeg har skrevet nogle blogindlæg, der kan være en hjælp, når du skal strikke Shifty Sweater, og flere er på vej. Her er de første:

Har du nogen spørgsmål?

Der er sikkert mange der sidder derude med gode spørgsmål til knitalongen, opskriften eller garnvalg. Jeg skal bede jer om at stille dem i Facebookgruppen Strikkeklubben, for der er helt sikkert andre, der har samme spørgsmål, og det vil være en kæmpe hjælp for dem og mig, hvis spørgsmålene med det samme kommer alle deltagere til gode. Jeg skal nok være til stede i gruppen og svare så hurtigt som muligt. Hvis du har spørgsmål i forbindelse med et køb, så skriv til mig på email shop@strikmedhenni.dk, eller fang mig på Messenger via min Facebook side.

God Strikkelyst!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s