Sok Amok KAL

Er du vild med sokkestrik, eller kunne du tænke dig at lære at strikke et par sokker, så er det her knitalongen for dig. Knitalongen begynder 8. maj og løber i 2 uger. Der er mulighed for at købe strikkekits (altså en samlet pakke med garn og opskrift) hos mig, med det skønne sokkegarn Malabrigo Ultimate Sock. Det kan du læse mere om længere nede. I er også meget velkomne til at deltage med garn fra gemmerne.

Hvad er en knitalong?

En knitalong (skrives sommetider KAL = KnitALong) er en online strikkebegivenhed, hvor en større gruppe strikkere er fælles om at strikke på det samme projekt, samtidigt. I det her tilfælde strikker vi sokker, og der er to forskellige strikkeopskrifter med i knitalongen, så der er noget både til de nye sokkestrikkere og til de mere erfarne. Undervejs deler vi erfaringer og billeder, og vi opmuntrer hinanden til at blive færdige – også med sok nummer 2!

Jeg vil guide de nye sokkestrikkere igennem processen her på bloggen med en række blogindlæg, der beskriver, hvordan man strikker en sok på strømpepinde, trin for trin. Se alt jeg har udgivet indtil videre i forbindelse med Sok Amok Knitalongen her.

Selve knitalongen foregår på Facebook i gruppen Strikkeklubben og på Instagram under hashtagget #SokAmok2023 (det kan jo være, det bliver en årligt tilbagevendede begivenhed!). Det vil sige, at det er de to steder, I stiller jeres spørgsmål, hjælper hinanden og får hjælp af mig, og der I fremviser jeres billeder af sokkerne, efterhånden som de vokser på pindene.

Strikkeopskrifterne

Helle og jeg har testet garn og opskrifter i Malabrigo Ultimate Sock garnet i farven Arco Iris.

Man kan vælge imellem 2 forskellige sokkedesigns til Sok Amok KAL, eller man kan strikke dem begge to, hvis man har lyst til det.

Back to Basic Sokker – den begyndervenlige

Back to Basic sokken er en helt almindelig sok, uden nogen dikkedarer, andet end garnets egen skønhed. Jeg har selv designet den, og alle detaljer er udvalgt med den nye strikker i tankerne. Sokken strikkes rundt, oppefra og ned på 3 mm strømpepinde. Jeg laver som sagt en trin-for-trin guide til denne opskrift, så selv helt nye strikkere kan være med. Guiden vil udkomme lidt af gangen her på bloggen, så du løbende får hjælp til det, du har brug for. Knitalongen løber i 2 uger, og de fleste vil kunne følge med, hvis de strikker 30 minutter hver dag.

Der er en masse nyt at lære, men vi tager det bare stille og roligt, og inden du er færdig med den første sok, så har du helt styr på alt fra elastisk opslag til maskestingene, der lukker tåen.

Back to Basic Sokkeopskriften har både dame og herre størrelser. Opskriften kan købes som strikkekit (se længere nede), eller i løssalg:

Short and Cute Socks – til de letøvede og øvede strikkere

Short and Cute sokkerne er designet af Helle Slente, der er dansker men bosat i Norge. Hun laver de sødeste sokkedesigns, jeg længe har set. Fine, lette og feminine sokker. De er simpelthen ikke til at stå for. Helle og jeg har valgt Short and Cute Socks til denne knitalong, og jeg håber I er lige så vilde med dem, som jeg er. Helle vil være til rådighed på Instagram og i Facebook gruppen i løbet af knitalongen, hvis I har spørgsmål til opskriften undervejs.

Blondesokkerne strikkes oppefra og ned på pind 2,5-3 mm. De har et kort skaft og et fint blondemønster på skaftet og vristen. Sokkerne er one-size i bredden og er teststrikket til str 37-41. Længden justeres til fodens mål før tåindtagningerne.

Short and Cute sokkeopskriften kan købes som strikkekit (se længere nede), og den kan også købes som løssalg på Ravelry.

Sok Amok Strikkekits med Malabrigo Ultimate Sock Garn

Som de fleste af jer ved, er jeg indehaver af webshoppen strikmedhenni-shop.dk, hvor jeg blandt andet sælger Malabrigo Garn. I forbindelse med denne knitalong introducerer jeg et nyt garn i shoppen, nemlig Malabrigo Ultimate Sock, og derfor kan I selvfølgelig købe strikkekits til knitalongen med garnet!

  • 100 gram Ultimate Sock
  • valgfri strikkeopskrift (Back to Basic Sokker eller Short and Cute Socks)
  • 185 kr plus 45 kr levering
  • (gratis levering ved køb over 500 kr)

Malabrigo Ultimate Sock

Som navnet antyder, er Malabrigo Ultimate Sock designet specielt til at strikke sokker. Det er fantastisk blødt, men stærkt og robust. Ultimate Sock løber 384 meter per 100 gram, hvilket betyder, at der er rigeligt med garn til et par sokker selv i de største størrelser. Garnet er 4-trådet og indeholder 75% superwash merinould og 25% nylon. Både nylon-indholdet og spindingen med 4 tråde er med til at gøre garnet ekstra robust, så at sokkerne kan tåle at blive brugt og at blive vasket. Superwash behandlingen er ikke en standard superwash, men Malabrigos særlige nænsomme enzymbehandling, som de også bruger på f.eks. deres populære Rios og Arroyo garner. Enzymbehandlingen fjerner modhagerne på merinoulden, sådan at den ikke felter så nemt i vaskemaskinen, men bevarer uldens gode egenskaber. Ultimate Sock kan derfor tåle maskinvask på 30 graders uldprogram (forbehold for ældre maskiner), hvilket altså er rigtig rart, når der er tale om sokker! Sokkerne skal dog stadig lufttørre.

Farverne

Malabrigos garner er håndfarvede, og deres farver er noget helt særligt. Her er de farver, som jeg har på lager lige nu.

Jeg håber, I har lyst til at strikke med!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s