Gratis Strikkeopskrift på bløde og fine pulsvarmere

Susie Rogers’s Reading Mitts

Pulsvarmere er en af de der beklædningsgentande, som strikkere og hæklere er rigtig glade for, selvom resten af befolkningen tilsyneladende ikke aner, de eksisterer. Jeg har sjældent set pulsvarmere i butikker som noget, man kan købe. Det er egentlig en skam, for de er faktisk virkelig gode at have på. Hvis man er en frossenpind som mig, så er det skønt at kunne holde håndled og hænder varme, også selvom det ikke er så koldt, at man behøver kæmpe vanter. Og så er det overraskende praktisk at have fingerspidserne frie til at taste på skærme og keyboards og den slags.

Pulsvarmere er nemme at strikke. Det er et rigtig godt begynderprojekt. Det kan gøres så simpelt som at strikke dem fladt som en rektangel og sy dem sammen med et hul til tommelfingeren, eller man kan kaste sig ud i et lidt sværere projekt, hvor der er antydningen af en tommelfinger. Der kan selvfølgelig også være alle mulige strikketeknikker involveret med farver og blonder og kabler. Kun fantasien sætter grænser, når det kommer til strik.

God og nem strikkeopskrift på pulsvarmere

Her vil jeg dele en strikkeopskrift med jer, som jeg synes er rigtig god til begyndere og letøvede. Det er en efterhånden gammel opskrift fra Susie Rogers, og den er gratis tilgængelig på Ravelry, og nu også på dansk! Jeg fik nemlig lov af Susie Rogers til at oversatte den. Det er en helt klassisk pulsvarmer med en lille tommelfinger. Opskriften på Susie Rogers’ Reading Mitts er oversat og deles her med tilladelse fra Susie Rogers, til personligt brug.

Pulsvarmere uden hænder i, strikket i malabrigo arroyo i farven indiecita. Et garnnøgle ved siden af.
Pulsvarmere er et hurtigt, sjovt og nemt projekt

Pulsvarmerne strikkes rundt, fortrinsvist i glatstrik men med lidt strukturdetaljer og hulmønster ud til kanterne. Selve kanterne er rigtig fine og ligner lidt en picotkant, men er i virkeligheden lavet ved at ombukke og sy kanten fast på bagsiden.

Dowload den gratis danske strikkeopskrift

NB! Hvis I vil dele opskriften med jeres strikkevenner/veninder, så skal jeg bede jer dele linket her til bloggen, og ikke selve pdf-filen. Tak!

Oversatte strikkeforkortelser til den engelske strikkeopskrift

Hvis du foretrækker at prøve kræfter med den engelske strikkeopskrift, så er den som sagt gratis på Ravelry. Her er en liste med de oversatte strikkeforkortelser og -udtryk, der kan hjælpe dig på vej.

Garn- og pindevalg

Jeg valgte at strikke Susie Rogers’ pulsvarmere i en af de skønne håndfarvede garner, jeg sælger i shoppen, Malabrigo Arroyo. Det er en vidunderlig blød merinould. I virkeligheden er den lidt tykkere garn Malabrigo Rios et bedre match til den garn, som pulsvarmerne oprindeligt er designet til, men jeg ville gerne have et par tynde og lette pulsvarmere, der er perfekte til foråret og kølige sommermorgener, så jeg valgte den letteste af de to garner.

Både Rios og Arroyo er rigtig gode garnvalg til pulsvarmerne. Strikkefastheden på 20 masker per 10 cm opnås uden problemer med dem begge, men løbelængden på de to garner er forskellig, og det giver altså et lidt tyndere stof, hvis man strikker med Arroyo’en. For mig passede det at strikke på 4,0 mm pinde, og jeg brugte 40 gram Arroyo i det hele. Jeg strikker lidt til den stramme side, så mange vil nok skulle bruge en pind 3,5 mm. Hvis du i stedet strikker i Rios, så skal der bruges ca. 75 g Rios til et par, og strikkefastheden bør passe på en pind 3,5-4 mm.

Et godt lidt billigere garnalternativ til Arroyo kunne være Hjertegarn Extrafine Merino 150, og et budgetvenligt alternativ kunne f.eks. være Drops Baby Merino. Et godt lidt billigere garnalternativ til Rios kunne være Petite Knit Double Sunday, og et budgetvenligt alternativ kunne f.eks. være Drops Merino Extra Fine.

Et par hænder i de dejlige Pulsvarmere og det garn, der blev til overs
Jeg valgte at strikke med Malabrigo Arroyo garn i farven Indiecita.

Strikkeopskriften lægger op til, at man strikker pulsvarmerne på strømpepinde. Det kan man selvfølgelig sagtens gøre. Jeg kan faktisk godt lide at strikke på strømpepinde. Men, når det kommer til små rundstrikkede projekter, der kommer i par, sådan som strømper og pulsvarmere og ærmer, så er jeg rigtig glad for at strikke dem begge to samtidigt ved hjælp af Magic Loop teknikken.

Nogen af jer kender sikkert allerede Magic Loop teknikken, hvor man bruger en rundpind med et ekstra langt kabel, der stikker ud i begge ender. Med 2-på-1-gang variationen, så strikker man begge pulsvarmere på en gang. Først strikker man en halv omgang på den ene side af hver af de to pulsvarmere, og så strikker man den anden halve omgang på den anden side af hver af de to. Det har den fordel, at man er sikker på at pulsvarmerne blive lige lange, uden at man behøver tælle efter, og så er man færdig med begge to samtidigt.

Jeg strikkede mine pulsvarmere på en lang rundpind med Magic Loop 2-på-1-gang metoden. ChiaoGoo Red Lace strikkepinde har et fantastisk bøjeligt kabel, der egner sig virkelig godt til at strikke Magic Loop.

Strikkeinspiration

Har du prøvet at strikke pulsvarmere før? Kender du nogen gode danske strikkeopskrifter på pulsvarmere? Del meget gerne ud af din erfaring og inspirer os andre.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s