Planlægning af farver – The Shift Cowl

I morgen starter Knitalongen #shiftalongdk som jeg arrangerer. Vi skal som bekendt strikke The Shift Cowl af Drea Renee Knits, der virkelig ligger op til at lege med farverne. The Shift er vævestrikket og bruger 3 forskellige farver, der skiftevis er bundfarve og kontrastfarve.

De af jer, der gerne vil strikke med, har formentlig allerede valgt garn og farver og har det liggende klar. Hvis du først lige har hørt om knitalongen, så kan du sagtens nå at være med. Vi strikker i hele juli måned, og du kan købe garnpakker til The Shift i min shop med 2-3 dages levering. Du må også gerne strikke med noget garn, du har liggende i forvejen.

Rækkefølgen af farver

De svære beslutninger er ikke forbi, når de 3 garnfarver er valgt. Man skal nemlig også beslutte rækkefølgen, som farverne skal bruges i. Opskriften kalder de tre farver for A, B og C, og det færdige sjal / halsrør kan se helt forskelligt ud med de samme 3 farver, alt efter fordelingen af dem.

The Shift strikket i Malabrigo Rios
The Shift strikket i Malabrigo Rios, garnpakke 1

Jeg har lavet en skematisk tegning, der viser hvordan farverne fordeler sig på halsrøret. Røret sys sammen langs de to kanter, hvor jeg har skrevet søm.

skematisk tegning af the shift
Der er 7 sektioner med forskellige kombinationer af farverne A, B og C. Sektion 1-4 har farve A som bundfarve og skifter imellem farve B og C som kontrastfarve. Sektion 5-6 har B som bundfarve og C som kontrastfarve. Sektion 7 er opdelt i 2 og har C som bundfarve og først B, så A som kontrastfarve.

Farven B dominerer

Farve B kommer til at være den farve, der i høj grad dominerer det færdige halsrør. Det er farven B, der er bundfarve på den store del af trekanten, der dækker brystet. Det er derfor vigtigt at tænke over, hvilken farve det skal være, og hvilken farve, der skal være kontrastfarven C på den del. Farven A derimod er den farve, der kommer tættest på ansigtet.

Mine Farvevalg

Jeg har strikket et The Shift i Malabrigo Dos Tierras i farverne Sunset, Flama og Indiecita. Eller det vil sige, jeg mangler stadig at lukke af, men ellers er jeg færdig. Jeg valgte først Flama og Sunset, der er skønne efterårsfarver, der virkelig klæder hinanden godt. Til den tredje farve vaklede jeg imellem Diana og Indiecita. Begge er smukke og klæder de to andre, men Diana indeholdt mange af de samme nuancer som Sunset og Flama, og derfor endte jeg med at vælge Indiecita, der larmer lidt mere, når den sættes sammen med de andre to. Der må godt være lidt kontrast!

Her er mine farvevalg i garnet Malabrigo Dos Tierras. Jeg valgte A) Indiecita, B) Flama og C) Sunset

Jeg valgte at få Indiecita op til ansigtet, så den blev farven A. Flama blev farven B, der får lov at dominere henover brystet, og så blev Sunset selvfølgelig farven C. Jeg er vildt glad for resultatet, men spekulerer alligevel over hvordan andre kombinationer ville have set ud. Sådan er det med The Shift, der er så mange flotte muligheder. Det er derfor jeg er glad for, at vi skal strikke det sammen, så jeg kan se mange flere kombinationer. Jeg ved at der er en del, der strikker i de samme farver, som jeg har gjort, og jeg er spændt på, om de vælger en anden fordeling af farver end mig.

The Shift næsten færdigstrikket i Malabrigo Dos Tierras garn
Her er de første 5,5 sektioner af mit The Shift strikket i Malabrigo Dos Tierras med Indiecita som farve A, Flama som farve B og Sunset som farve C.

Jeg glæder mig sådan til at se alle jeres flotte farver!

I kan dele jeres farvevalg i Facebook gruppen Strikkeklubben og på Instagram med hashtagget #shiftalongdk. Lad os inspirere hinanden. Jeg skal også have valgt farver i dag til endnu et The Shift, som jeg vil strikke sammen med jer andre. Mit nummer 2 The Shift vil jeg strikke i Malabrigo Arroyo, der giver et lidt lettere og tyndere stof.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s