Strik en Domino Pude – Den første firkant

Første del af strikkeguiden til Lomholt Knitalongen, hvor vi strikker en pude i dominostrik. Guiden tager udgangspunkt i strikkeopskriften Domino Pude, som jeg har designet i samarbejde med Trine Lomholt. Du kan købe strikkeopskriften her:

Vælg dine farver

Domino Puden er i udganspunktet tænkt til at have fire farver, der går igen systematisk i et diagonalt mønster. Det klæder dominofirkanterne, der i sig selv har et diagonalt strukturmønster.

Her ses puden strikket med ufarvet garn fra Lomholt Uld. Puden her kan købes som et strikkekit med garn, strikkeopskrift og pudefyld.

Pudebetrækket strikkes som en rektangel fra nederste venstre hjørne og op til det øverste højre hjørne. Det foldes på midten imellem firkanterne 4, 12, 20, 28 på den ene side og 5, 13, 21, 29 på den anden side, sådan at forsiden og bagsiden af puden er ens. De små firkanter 33-40 øverst på diagrammerne udgør den foldede kant, hvor knaphullerne skal sidde.

Der er selvfølgelig masser af mulighed for at lege med farverne, og du kan strikke med flere eller færre farver, som du har lyst. Dominostrik er velegnet til restestrik, hvis man har nogle farver liggende, der klæder hinanden. Her er et tomt farvediagram, så du kan planlægge dine egne farver:

Slå masker op til den første firkant

Dominostrik er kvadratiske firkanter, typisk i retstrik, der strikkes langs diagonalen. Man starter med at slå masker op til to af kvadratets sider. Der skal altid være et ulige antal. Maskerne slås op med strikkeopslag. Jeg har skrevet et blogindlæg med videohjælp om strikkeopslag:

Sådan strikker man en Domino Firkant

Jeg har lavet en video, der viser hvordan den første dominofirkant strikkes.

Den færdige firkant skal være ca. 10 x 10 cm.

God Strikkelyst!

Leave a comment